Paleo sitruunapiiras

Paleo sitruunapiiras

Gluteeniton ja maidoton kirpeä paleo sitruunapiiras

  • Annokset 8 hlö
  • Esivalmistelut 5 min
  • Valmistusaika 90 min

Valmistusaineet:

Pohja

  • 1 1/4 dl sulatettua kookosöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 3/4 dl kookosjauhoja
  • 2-3 rkl raakahunajaa
  • ripaus Himalajan suolaa

Sitruunatahna

  • 2 kananmunaa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 3/4 dl raakahunajaa
  • 1 1/4 dl sitruunamehua
  • 2 sitruunan kuorta raasteena
  • 3/4 dl sulatettua kookosöljyä
  • ripaus Himalajan suolaa

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 200°C.
  2. POHJA: Sekoita kookosöljy, kananmunat, raakahunaja sekä suola isossa kulhossa. Lisää joukkoon siivilöity kookosjauho ja sekoita kunnes massasta alkaa muodostua taikina. Taikina vaikuttaa aluksi hieman vetiseltä, mutta kookosjauho imee itseenä nestettä ja taikina tiivistyy. Muotoile taikinasta käsin pallo.
  3. Painele taikina sormin piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle sekä noin 1cm verran reunoille. (Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla ja sivele reunoihin kookosöljyä.) Tee pohjaan reikiä haarukalla.
  4. Paista pohjaa uunissa 8-12 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.
  5. SITRUUNATAHNA: Sekoita kananmunat, kananmunankeltuaiset, hunaja, sitruunamehu, sitruunan kuori ja suola kattilassa. Lisää sulatettu kookosöljy. Kuumenna aineksia keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. (HUOM. koko ajan!) Sitruunatahna tiivistyy noin 6-8min kuluttua.
  6. Kaada sitruunatahna valmiin piiraspohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin tunnin ajan. Koristele tuoreilla marjoilla ja tarjoile!
print
Previous post
Magnum-jäätelöt karamellitäytteellä
Next post
Janni Hussi - balanssi elämään ja treenaamiseen löytynyt

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

Back
SHARE

Paleo sitruunapiiras