Niina Hänninen – mukaan hyvinvointivalmennukseen

Niina Hänninen – mukaan hyvinvointivalmennukseen

Niina Hänninen – mukaan hyvinvointivalmennukseen

Säännöllinen treenaaminen ja kuntoilu eivät ole ainoastaan parikymppisten naisten harrastuksia, vaikka salit ovatkin täynnä nuoria fitness-harrastajia. Helsinkiläinen Niina Hänninen on kahden pienen koulupojan äiti, opiskelee uuteen ammattiin ja harjoittelee salilla säännöllisesti. Juuri tällä hetkellä hänen lajinsa on CrossFit.

Nuorena Niina Hännisen, 35, laji oli pesäpallo ja myöhemmin Yhdysvalloissa asuessa baseball. Lukion jälkeen Niina innostui moottoriurheilusta, tarkemmin sanottuna vesijeteillä ajosta. Kun hän tuli raskaaksi ensimmäistä kertaa, vesijet sai jäädä.

– Tutustuin voimaharjoitteluun vesijet-aikana, sillä laji vaatii niin paljon voimia, ettei täysivauhtinen ajaminen onnistu pitempään ilman erillistä voimaharjoittelua. Vesijet-ajaminen jäi lopulta myös paitsi raskauden vuoksi myös siksi, että loukkaannuin ajaessani aika pahasti. Synnytyksen jälkeen keskityinkin sitten saliharjoitteluun, Niina kertoo kuntosalitreeniin siirtymisestään.

Niinan toinen poika syntyi tammikuussa 2008, mutta harjoitukset jatkuivat taas pian. Niina otti lapset usein mukaan salille, joten he ovat aina pitäneet äidin treenaamista luonnollisena asiana.

– Vuonna 2012 aloitin Fitfarmin ja Jari Mentulan valmennuksessa treenaamisen tavoitteena bikini fitness –kilpailut. Elämä mutkistui kuitenkin pian tämän jälkeen avoeron vuoksi, ja laitoin kilpailuidean hyllylle. Jatkoin kuitenkin harjoittelua, Niina jatkaa.

CrossFit kiinnostaa

Niina innostui sitten uudesta lajista, CrossFitista.  Hän osallistui kilpailuihinkin, Espoossa Barona Areenalla järjestettyyn joukkuekilpailuun.

– CrossFit-harjoittelu sujui kaikin puolin hyvin, kunnes mursin oikean jalan jalkapöydän jos voit kuvitella naruhyppelyssä! Jalan paranemisessa on ollut ongelmia, luutuminen ei tapahtunut kunnolla, ja lopulta asia hoidettiin laittamalla paikat kiinni ruuveilla. Nyt jalka on jo ihan hyvässä kunnossa, ja voin harjoitella kunnolla, Niina sanoo.

Niina harjoittelee sekä Mayor´s Gymillä että CrossFitin erikoissalilla Basement Kampissa. Se on loistava paikka CrossFit-treeneille.

– Harjoittelen viitenä päivänä viikossa, ohjelma on alakehopainotteinen. Teen paljon voimatreeniä ja lisään väliin räjähtävyysharjoitteita. Kestävyysominaisuuteni ovat edellä voimaominaisuuksia, olen myös vielä liian kevyt pärjätäkseni lajin parhaille naisille, Niina toteaa tämänhetkisestä CrossFit-treenistään. Hänen tavoitteenaan ovat vuoden 2017 Winter War –karsinnat.

Niina on 165 cm pitkä ja painaa 58 kiloa, joten painoa ja voimaa pitää saada vielä reilusti lisää. Notkeus on hyvä, samoin yläkehon voima, kehonhallinta, mutta monia lajiin liittyviä erikoisominaisuuksia pitää vielä harjoitella runsaasti. Leuanvedot ovat Niinalle hyvä laji, se on hyvä asia CrossFitiä ajatellen.

Badass Fitness

Niina on koulutukseltaan restonomi ja työskennellyt pitkään hotelli- ja ravintola-alalla. Hän opiskelee tällä hetkellä ensihoitajaksi ja on myös mukana Badass Fitness –valmennuspalvelussa.  Hän tulee ohjaamaan naisia, jotka ovat raskaana tai joilla on pieniä lapsia. Kyseessä on ryhmä, jossa jäsenet saavat yksilöllistä ohjausta.

– Vaikka nainen on äiti, se ei tarkoita sitä, että pitää unohtaa itsensä. Päinvastoin on tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja ottaa itselle myös omaa aikaa, jota voi käyttää sitten esimerkiksi fyysiseen harjoitteluun. Siitä on varmasti hyötyä kaikille, harjoittelu kohottaa kuntoa, kiinteyttää vartaloa ja kohentaa mielialaa. Työtäni voi kutsua hyvinvointivalmennukseksi,  Niina kertoo tulevasta valmennustyöstään.

Badass Fitness Oy on helsinkiläisen Timo Elorannan perustama valmennusyritys, joka on toiminut jo jonkin aikaa ja valmentanut bikini fitness –kilpailijoita hyvällä menestyksellä. Nyt toimintaa laajennetaan myös erilaisten kuntoilijoiden valmennukseen. Työryhmässä on mukana kokeneita personal trainereita ja urheilupiireissä hyvin arvostettu lääkäri, jota konsultoidaan tarvittaessa. Niina on yksi valmentajista omine erikoisryhmineen.

– Badass Fitness tulee edelleen valmentamaan myös fitness-lajien kilpailijoita, sitä ei tietenkään unohdeta. Odotan kuitenkin innolla uusia valmennushaasteita, on hienoa päästä innostamaan raskaana olevia naisia ja uusia äitejä treenaamaan ja hoitamaan kuntoaan, Niina toteaa haastattelun lopuksi.

FitBODY toivottaa hyvää jatkoa Niinalle opintoihin, poikien jääkiekkotreeneihin viennille ja uusille valmennustöille!

Teksti: Jouni Virtamo
Kuvat: Petri Mast

print

Previous post
Proteiinin vipuvaikutus ja painonhallinta
Next post
Rautaa raudannostajille

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

Back
SHARE

Niina Hänninen – mukaan hyvinvointivalmennukseen