Magnum-jäätelöt karamellitäytteellä

Magnum-jäätelöt karamellitäytteellä

Maidottomat ja vegaaniset Magnum-jäätelöt karamellitäytteellä (6kpl)

Valmistusaika: 20min + 3h + 20min

Vaniljajäätelö:

  • 2  tölkkiä kookosmaitoa
  • 1 ½ dl vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
  • 3 rkl vaaterasiirappia tai luomuhunajaa (ei-vegaaninen)
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 tl vanilja-aromia tai aitoa vaniljajauhetta

Karamellitäyte:

  • 12 kuivattua taatelia
  • 3-5 rkl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl mantelivoita (vaihtoehtoinen)
  • ripaus Himalajan suolaa

Raakasuklaakuorrute:

  • ½ dl kookosöljyä
  • ½ dl kaakaovoita
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • ½ dl vaahterasiirappia tai luomuhunajaa (ei-vegaaninen)

Lisäksi: jäätelömuotit ja tikkuja

  1. Aloita valmisteluilla: liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 2 tuntia ja siirrä kookosmaitötölkit jääkaappiin kylmettymään.
  2. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois ja huuhtele pähkinät hyvin. Kaada blenderiin cashewpähkinät, kookosmaitotölkeistä pinnalle muodostunut kermaosuus (ei pohjalla olevaa nestettä), vaahterasiirappi sekä vanilja-aromi. Sekoita muutaman minuutin ajan tai kunnes tasainen massa muodostuu. Lisää joukkoon ohuena nauhana sula kookosöljy ja sekoita.
  3. Kaada vaniljajäätelömassa jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään 3 tunnin ajan.
  4. Laita kuivatut taatelit blenderin pohjalle ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna taateleiden tekeytyä 5 minuuttia. Anna blenderin käydä muutaman minuutin ajan tai kunnes taateleista on muodostunut vaaleahko massa. Lisää joukkoon mantelivoi, kookosöljy sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Karamellitäyte säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
  5. Kun vaniljajäätelöt ovat kovettuneet on aika kuorruttaa ne karamellitäytteellä. Ota jäätelömuotit pois pakastimesta ja juoksuta niiden päälle kuumaa vettä, jotta saat jäätelöt irtoamaan muoteistaan. Kuorruta jokaisen jäätelön yksi sivu karamellitäytteellä veitsen avulla (saa laittaa reilun kerroksen) ja siirrä jäätelöt takaisin pakastimeen leivinpaperoidulle alustalle noin 15 minuutiksi.
  6. Valmista tässä välissä raakasuklaakuorrute. Sulata vesihauteessa kookosöljy ja kaakaovoi, lisää joukkoon makeutus sekä raakakaakaojauhe. Sekoita hyvin.
  7. Kuorruta jokainen jäätelö yksitellen suklaakuorrutteella: Pidä jäätelöä kädessäsi raakasuklaakulhon päällä ja lusikoi suklaakuorrutetta jäätelön päälle. Kääntele jäätelöä samalla kun lusikoit kuorrutetta. Siirrä valmis jäätelö pakastimeen kohmettumaan ja ota seuraava jäätelö kuorrutettavaksi. Jos kuorrutetta jäi yli, voit aloittaa kierroksen uudestaan niin saat paksumman suklaakerroksen. Anna jäätelöiden jähmettyä jääkaapissa vielä 5 minuutin ajan ja ne ovat valmiita nautittaviksi!!

Teksti: Amanda Lehtinen
Kuvat: Amanda Lehtinen

print

Previous post
Kirsi Palosaari - viiden lapsen äiti ja body fitness-tähti
Next post
Paleo sitruunapiiras

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

Back
SHARE

Magnum-jäätelöt karamellitäytteellä