Hannan terveysherkut – Viettelevä vadelmaleivos

Hannan terveysherkut – Viettelevä vadelmaleivos

Ruokaideologiani on simppeli. Arvostan herkullista makua, itse tehtyä ja ravitsemuksellisesti rikasta ruokaa. On hyvä muistaa, että ruokavaliolla on suuri vaikutus muun muassa serotoniinin tuotantoon. Parhaimmillaan ravinteikas ruoka toimii myös kehoa korjaavana, nimittäin ihmiskeholla on luontainen kyky puolustautua, korjaantua, parantua ja jopa nuorentua.

Periaatteeni on, että fitissä kunnossa voi olla myös syömällä herkullisesti. Haluan jakaa sinulle vinkkejä ruokapöytään ja herkkuhetkiin näillä helpoilla, maukkailla ja kehoa hellivillä resepteillä.

Tietoa reseptistä: Viettelevä vadelmaleivos

Hannan terveysherkut hemmottelee tässä numerossa FitBODYn lukijoita vähäkalorisella ja vaivattomalla herkkureseptillä, joka sopii jokaisen treenaajan ruokavalioon. Kahviloiden perinteisille vadelmaunelmille on toki paikkansa silloin tällöin nautittuna. Terveysnäkökulmasta katseltuna kannustan sinua kuitenkin herkuttelemaan vaihtoehdoilla, joiden nauttimisen jälkeen olo tuntuu hyvinvoivalta ja joiden sisältö hoitaa kehoa myös sisäisesti.

Viettelevän vadelmaleivoksen rouskuvan rapea pohja valmistuu yksinkertaisista aineksista, kuten kaurasta ja manteleista. Pohjan päälle valutetaan lopuksi vaaleanpunainen viettelys, joka saa hauiksetkin hymyilemään vadelmien, hunajan ja rahkan yhdistelmällä. Tämä samettisen rapea leivos saa sinut sekoamaan.

hale1

Näin valmistat viettelyksen

Taikinasta tulee noin viisi pientä leivosta tai vaihtoehtoisesti se muuttuu käden käänteessä yhdeksi isoksi piirakaksi. Tuplaa tuolloin reseptin ainekset.

Leivospohja:

  • 1,5 dl vähintään kaksi tuntia viileässä vedessä liotettuja kuorellisia manteleita
  • 1,5 dl kaurahiutaleita (mahdollisesti gluteenittomia)
  • 1 tl psylliumkuitua
  • Ripaus suolaa ja luomukanelia
  • Loraus luomuhunajaa
  1. Kaikki aineet sekoitetaan huolellisesti tehosekoittimessa. Valmis taikina on rakenteeltaan muovailtavaa.
  2. Voitele vuoan pinta kevyesti kylmäpuristetulla kookosöljyllä ja tasoittele taikina tiukasti vuokien / vuoan pohjalle ja reunoille.

Leivoksen täyte:

  • 1 purkki maitorahkaa
  • 200 g vadelmia
  • 1 luomukananmunan valkuainen
  • Pari lorausta luomuhunajaa
  1. Sekoita täytteen kaikki ainekset tehosekoittimessa. Maistathan taikinaa, jotta maku vastaa omia makumieltymyksiä, lisäile mausteita tarvittaessa.
  2. Kaada täyte leivospohjien päälle.
  3. Paista vadelmaleivoksia uunin keskiosassa, 200 asteessa, noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja leivoksen pohja on rapeasti ruskistunut.
  4. Koristele jäähtyneet leivokset vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Ravintoarvot

Yksi annos leivosta sisältää keskimäärin:

  • 240 kcal
  • 13 g proteiinia
  • 19 g hiilihydraatteja
  • 12 g rasvaa

Ja nyt nauttimaan!

Teksti: Hanna-Leena Turpeinen
Kuvat: Petri Mast

print

Previous post
Hannan terveysherkut - Juhlapöydän rouheinen joululimppu
Next post
Väsymys - Lisää jaksamista ravitsemuksella

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

Back
SHARE

Hannan terveysherkut – Viettelevä vadelmaleivos