Hannan terveysherkut – Timmimmän mimmin joulupiparit

Hannan terveysherkut – Timmimmän mimmin joulupiparit

Joulupiparit

Olen saanut runsaasti reseptipyyntöjä koskien gluteenittomia joulupipareita. Lähdinkin eräänä lokakuun iltana kehittelemään reseptiä siitä kulmasta, että piparit sopisivat treenimimmienkin joulupöytään. Nämä rapeat ja ihanan mausteiset joulupiparit maistuvat kaikille eivätkä pursua valkoista sokeria saati siirappia. Makeus pipareihin saadaan kookossokerista, jolla on luonnostaan vähemmän verensokeria nostattava arvo eli GI. Varoitus: Uunista tupruava lämpimien piparkakkujen tuoksu on pökerryttävän huumaava.

Näitä aineita tarvitset:

  • 100 g luomuvoita
  • 0,5-1 dl kookossokeria
  • (pari lorausta luomuhunajaa)
  • reilu 1 tl neilikkaa
  • reilu 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 0,5 tl pomeranssinkuorta
  • 1 rouhaisu mustapippuria ja ripaus suolaa
  • 1 luomukananmuna
  • 1,75 dl tattarijauhoja
  • 1,5 mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Tee piparit näin:

  1. Sulata luomu voi kattilassa ja lisää joukkoon mausteet ja kookossokeri. Tarkista maku ja lisäile makeutta tai mausteita tarvittaessa. Jäähdytä seos.
  2. Vatkaa sähkövatkaimella jäähtyneen voi-mausteseoksen joukkoon luomukananmuna, jauhot sekä leivinjauhe. Paketoi paksu taikina tuorekelmun sisään ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.
  3. Kaulitse jähmeä piparkakkutaikina tattarijauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja leivo haluamasi mallisia joulupöydän pikkuleipiä.
  4. Paista uunin keskiosassa leivinpaperin päällä, 200 asteessa, noin 8 minuuttia.

Teksti: Hanna-Leena Turpeinen
Kuvat: Petri Mast

print

Previous post
Carola Miller - loistokunnossa Miss World –kilpailuun
Next post
Hannan terveysherkut - Raakasuklaa

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

Back
SHARE

Hannan terveysherkut – Timmimmän mimmin joulupiparit