Hannan terveysherkut – Pehmeät Vege Bagelit

Hannan terveysherkut – Pehmeät Vege Bagelit

Pehmeät Vege Bagelit

Annoksesta tulee noin 7 kappaletta bageleitä

  • 5 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 2 rkl luomuhunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 3,5 dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
  • 1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
  • 3 raastettua porkkanaa

Taikinaohje:

Kuumenna vesi ja lisää sekaan suola, hunaja ja kookosöljy. Raasta porkkanat ja yhdistä ne kuivien aineiden joukkoon. Kaada lämmin (40-45 asteinen) neste kuivien aineiden ja raasteen joukkoon. Sekoita taikina hyvin ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Leivo tämän jälkeen taikinasta sämpylöitä ja tee niiden keskelle reikä. Voitele bageleiden pinta kananmunalla ja koristele kaurahiutaleilla, siemenillä tai pähkinöillä. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Kotini uunista tupruavat miltei joka ilta huumaavat tuoksut. Eräänä iltana nämä pehmeät vege bagelit syntyivät iltapalaa ideoidessa. En käytä gluteenia ruokavaliossani, mutta leivon paljon. Miten se on mahdollista? Helposti, sillä teen jauhoseokset itse. Yhdistelemällä erilaisia luontaisesti gluteenittomia jauhoja, kuten tattarijauhoja, täysjyväriisijauhoja, psylliumia, sokerijuurikaskuitua, mantelijauhoja, kookosjauhoja ja gluteenittomia kaurahiutaleita saa aikaan aivan valtavan maukkaita jauhoseoksia. Nämä mainitsemani jauhot maistuvat jo lähtökohtaisesti voimakkaammilta kuin esimerkiksi vehnäjauho ja tuovat rutkasti enemmän makua leivontaan. Gluteenittomassa leivonnassa suurin haaste on sitkon puute. Välillä ohjeiden tuunaaminen lopulliseen muotoonsa onkin vaatinut pari kenraaliharjoitusta ennen kuin terveysherkku on päässyt parrasvaloihin.

Tavoitteeni on tarjota sinulle helppoja reseptejä, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Niiden maku on herkullinen ja kaiken kukkaraksi ne ovat terveellisiä. Vaikka en käytä kaupan valmiita gluteenittomia jauhoseoksia, niin eräs jauho saa erityismaininnan. Viljatuotteen tumma jauhoseos sisältää ainoastaan tattarijauhoja, perunahiutaleita, pellavavansiemenrouhetta ja psylliumia. Tämä jauho täyttää omat terveellisyyskriteerini, sillä se ei sisällä lainkaan esimerkiksi sokeria tai muita ravinneköyhiä ainesosia, joita valitettavasti useista valmiista jauhoseoksista löytyy. Nämä vege bagelit ovat siis saaneet makunsa muun muassa kaurasta ja tattarista.

Tee ihastuttavan herkullisia vege bageleita aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Ne ovat uskomattoman pehmeitä ja lämpiminä suorastaan sulavat suuhun.

Energiasisältö keskimäärin yhtä bagelia kohden:

  • 170 kcal
  • 4 g proteiinia
  • 24,5 g hiilihydraatteja
  • 6 g rasvaa
  • 4,5 g kuituja

Teksti: Hanna-Leena Turpeinen
Kuvat: Petri Mast

print

Previous post
Ruokavaliolla lisää tehoa rasvan palamiseen ja suorituskykyyn
Next post
Monna Pursiainen - hyvän kunnon ja iloisen mielen PT

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

Back
SHARE

Hannan terveysherkut – Pehmeät Vege Bagelit