Hannan terveysherkut – Dippaillen timmiksi

Hannan terveysherkut – Dippaillen timmiksi

Hannan terveysherkut – Dippaillen timmiksi

Tykkään dipeistä niin kuntosalilla kuin ruokapöydässäkin. Tämä juttu on pyhitetty jälkimmäisille. Dipit tuovat useimmille ensimmäiseksi mieleen kermaviiliin joukkoon sekoitetut erilaiset mausteseokset. Mielikuvaan liittyvät yleensä myös niiden kanssa nautitut rasvakeittimessä rapeaksi paahdetut perunalastut. Haluan tarjota fitin vinkin nautinnollisiin herkkuhetkiin siten, että voit dippailla näillä vaikka ihan jokaisena arki-iltana.

Itsetehdyt superterveelliset dipit tuovat sohvapöydälle iloisten värien lisäksi runsaasti vitamiineja ja huippuherkullisia makuja.

Valmista dippien seuraksi esimerkiksi vihannestikkuja, juurestikkuja tai tee rapeita sipsejä juureksisista tai lehtikaalista.

Porkkana-inkivääri dippi

  • n. 6 luomuporkkanaa
  • n. 2-3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 3 rkl kookoskermaa
  • Ripaus mustapippuria
  • Loraus hunajaa

Kuori ja lohko porkkanat sekä inkivääri. Lisää vettä kattilaan ja lisää valmiit lohkot lämpimään, suolalla maustettuun veteen. Keitä, kunnes porkkanat ovat haarukan kärjellä kokeillessa hieman pehmenneet.

Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä lohkot. Soseuta tasaiseksi soseeksi esimerkiksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loput mausteet. Sekoita ja tarkista maku. Ohenna tarvittaessa vedellä tai kookoskermalla.

Hummus dippi

  • 2 purkkia kypsiä kikherneitä
  • 3 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
  • 2,5 dl vettä
  • N. 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3 tl juustokuminaa
  • Suolaa

Yhdistä kaikki aineet tehosekoittimessa ja pyöräytä niistä tasainen notkea massa. Tarkista maku ja dipin notkeus. Korjaile tarvittaessa mieleiseksi.

Punajuurihummusdippi

  • 2 punajuurta

Kuori ja lohko punajuuret. Keitä, kunnes ne ovat pehmenneet. Valmista perushummus (kts.ohje yllä) ja lisää kypsät ja jäähdytetyt punajuuret hummusmassan joukkoon. Sekoita hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Avokadodippi

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 tomaatti
  • Puolikas punasipuli
  • Nippu tuoretta korianteria
  • Sitruunan mehua
  • Suolaa
  • Pippuria

Muusaa kypsät avokadot haarukalla leikkuulautaa vasten. Silppua tuore korianteri, punasipuli ja tomaatti ja yhdistä aineet. Mausta suolalla, sitruunan mehulla ja pippurilla.

Ja sitten vain dippailemaan!

Teksti: Hanna-Leena Turpeinen
Kuvat: Petri Mast

print

Previous post
Suola uskottua haitallisempaa
Next post
Kehonpainoharjoittelu - Voimaa punnerruksiin

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

Back
SHARE

Hannan terveysherkut – Dippaillen timmiksi