Carola Miller – loistokunnossa Miss World –kilpailuun

Phasellus vitae dapibus nibh, sit amet convallis eros.
No Comment

Carola Miller – loistokunnossa Miss World –kilpailuun

Suomi on aina rakastanut missejään, kauneuskilpailuja on seurattu tiiviisti ja missien elämä on kiinnostanut. Monista misseistä on tullut kestosuosikkeja, jotka koko kansa tuntee vielä vuosikymmeniä missikauden jälkeen. Miss Suomi –kilpailu on kansallinen instituutio, joka on säilyttänyt pienistä notkahduksista huolimatta kiinnostavuutensa. Kilpailu kiinnostaa nuoria ja kauniita naisia, joita riittää joka vuosi runsaasti myös osallistumaan itse kilpailuun. Yksi tämän vuoden missikandidaateista oli helsinkiläinen tradenomi Carola Miller, 23, joka sijoittui lopulta tiukassa kisassa ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

– Olen pienestä asti seurannut Miss Suomi –kilpailua TV:stä äitini kanssa, ja niin vain kävi, että lähdin tänä vuonna itse mukaan kisaan. Se oli hyvin jännittävää, sillä koskaan ei voi tietää etukäteen, miten suuressa ryhmässä naisia lopulta pärjää, sympaattinen Carola Miller toteaa.

Vuoden 2015 helmikuiseen Miss Suomi –castingiin osallistui satakunta naista, joista karsintavaiheiden jälkeen jäi ensin 25 ryhmä, sitten 12 ja lopulta varsinaiseen kilpailuun mukaan päässeet 10. Hyviä kilpailijoita on paljon, joten kymmenen finalistin ryhmä on aina tarkkaan valittu ja varsin tasainen ja kovatasoinen.

– Olin pikkutytöstä asti halunnut tulla missiksi, joten Miss Suomi –finaaliin pääsy, ihana missikiertue monine esiintymisineen eri puolilla Suomea ja lopulta hyvä sijoittuminen tuntuivat todella upealta. Olen aina pitänyt esiintymisestä, näytellyt, tanssinut ja toiminut mallina, joten kaikki missikiertueeseen ja itse kilpailuun liittyvä oli minusta tosi hauskaa ja kiinnostavaa, Carola jatkaa.

Miss World

Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa edustaa Suomea aina Miss World –kilpailussa, joka käydään tänä vuonna Etelä-Kiinan Sanyassa.  Tätä kirjoitettaessa Carola on parhaillaan Kiinassa Miss World –kisan tuoksinassa, kilpailu kestää kokonaisuudessaan kuukauden ja huipentuu 19. joulukuuta järjestettävään finaaliin. FitBODY tapasi Carolan vain muutama päivä ennen hänen lähtöään Kiinaan.

– Miss World –kilpailuun osallistuminen jännittää tietysti, mutta tämä on todella fantastinen kokemus, lähden mukaan iloisella ja avoimella mielellä. Kuukauden kestävä tapahtuma pitää sisällään monenlaista esiintymistä ja osakilpailua, joihin olen harjoitellut nyt täysipäiväisesti puolen vuoden ajan. Olenkin saanut huomata, että missinä olo ja tällaiseen suureen kansainväliseen kilpailuun osallistuminen eivät ole mitään laakereilla lepäämistä, vaan ennen kilpailua vaaditaan ahkeraa opiskelua ja treenausta, niin ohjelman ja omien esitysten kuin kehon ja mielen, Carola kuvailee missin arkipäivää.

Miss Worldissa kilpailijoilla, joita on 135 eri maasta, on erilaisia osakilpailuja ja suorituksia, joista saa pisteitä. Kaikki ovat mukana koko kuukauden ajan ja kilpailevat näissä osamittelöissä, joissa aiheina ovat muun muassa talenttiosuus ja oman hyväntekeväisyysprojektin esittely. Myös esilläoloa sosiaalisessa mediassa seurataan ja pisteytetään.

– Olen valmistanut kilpailun talenttiosuuteen voimisteluesityksen, minulla on kymmenen vuoden kokemus joukkuevoimistelusta, siitä oli tässä todella paljon hyötyä. Hyväntekeväisyysprojektini kohteena ovat olleet lastenklinikka ja uusi suunnitteilla oleva lastensairaala, joihin liittyvään toimintaan olen osallistunut. Lisäksi esitän muun muassa kansantanssia, Carola kertoo Sanyaan valmistamastaan materiaalista.

Carolan kilpailun aikana käyttämät juhlapuvut ovat Niinattaren, mukana on myös designer Jukka Rintalan tekemä upea iltapuku. Finaaliin tulevan puvun Carola hankki Pariisin-vierailulla.

Kilpailu vaatii hyvän kunnon

Pitkä ja solakka Carola on harrastanut urheilua ja liikuntaa koko ikänsä, hänen lajejaan ovat olleet joukkuevoimistelu, tanssi ja kuntosaliharjoittelu. Nyt missivuotena hän on Jutta Gustafsbergin kanssa keskusteltuaan treenannut personal trainer Satu Kalmin opastuksella ja noudattanut hänen suunnittelemaansa ruokavaliota.

– Ohjelman tavoitteena on ollut parantaa ryhtiä ja kiinteyttää vartaloa. Paino on pudonnut jonkin verran, vaikka varsinainen laihduttaminen ei tavoitteena ollutkaan. Lisäksi voin sanoa saaneeni tosi paljon lisää henkistä voimaa, ja sekä fyysistä että henkistä kestävyyttä Kiinan kilpailu varmasti vaatii. Hyvä kunto antaa ilman muuta lisää itsevarmuutta, Carola toteaa Miss World –kilpailuun valmistaneista harjoitusohjelmasta ja ruokavaliosta.

Carola on harjoitellut kuntosalilla neljä kertaa viikossa. Harjoituksista kolme on ollut perinteistä painoharjoittelua, mutta yksi päivä on pyhitetty korkeaintensiiviselle HIIT-treenille. Kolmesta salitreenistä kaksi on ollut jalkapainotteista ja yksi kohdistunut ylävartalon lihaksiin.

– Olen lisäksi tehnyt kolmena aamuna viikon aikana ulkolenkin tyhjällä vatsalla ennen aamiaista. Se ei ole aina ollut oikein mieleeni, sillä olisin mielelläni syönyt ennen urheilemista, mutta olen huomannut, että tämä on varsin tehokas tapa saada aineenvaihduntaan vauhtia, Carola kommentoi aamulenkkien toimivuutta.

Carolan ruokavalio on ollut monipuolinen, mutta tarkka. Aamuisin puuroa, raejuustoa ja marjoja, välipalaksi Quest-proteiinipatukka tai rahkaa, lisäksi pähkinöitä ja hedelmää, lounaaksi salaatti, jossa proteiinina on kanaa, kalaa tai tonnikalaa ja rasvana oliiviöljyä ja päivälliseksi sama kuin lounas, mutta mukana on myös riisiä, perunaa tai bataattia. Iltapalaksi Carola on nauttinut rahkaa, jogurttia ja marjoja.

– Ruokavalion noudattaminen on sujunut oikein hyvin, se on monipuolinen mutta sillä tavalla täysin puhdas, että olo on koko ajan kevyt ja hyvä. Olen pitänyt Kiinaan valmistaumiskaudella muutaman tankkauspäivän, jolloin olen syönyt reippaasti enemmän, mutta se on ollut enemmän henkisen puolen hoitamista kuin nälän tyydyttämistä. Dieetille on ollut ihan kiva palata, kun on edellisenä päivänä tankannut hieman reippaammin, Carola kertoo vielä ruokavaliostaan.

Carola on todella viehättävä, kaunis ja käytökseltään harkitseva ja rauhallinen nuori nainen, hän on loistava edustaja Suomelle Miss World –kilpailussa. FitBODY toivottaa Carolalle kaikkea hyvää ja loistavaa menestystä Sanyassa!

Teksti: Jouni Virtamo
Kuvat: Petri Mast

print

Previous post
Henriikka Klemetti – body fitness odottaa
Next post
Hannan terveysherkut - Timmimmän mimmin joulupiparit

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

Back
SHARE

Carola Miller – loistokunnossa Miss World –kilpailuun