4 syytä syödä aamupalaa – 2 herkullista reseptiä!

4 syytä syödä aamupalaa – 2 herkullista reseptiä!

Sano aamupalalle kyllä!

Aamiainen antaa loistavan startin energiseen päivään sekä säännölliseen ateriarytmiin.

Kehosi tarvitsee tietyn määrän ravinteita toimiakseen optimaalisesti. Syömällä tasaisesti päivän aikana saat todennäköisesti riittävän määrän keholle elintärkeitä vitamiineja, kuituja, mineraaleja ja antioksidantteja. Kun rytmität ruoat järkevästi, annat ruoansulatukselle riittävästi aikaa ravinnon prosessoimiseen. Iltapalan ja aamiaisen väliin kannattaakin jättää riittävän pitkä väli, jotta keho kerkeää sulattelemaan syödyn ravinnon. Aamiaisen tehtävä on myös lopettaa edellisenä iltana alkanut paasto.

Aamiaisen laatuun on hyvä kiinnittää huomiota, sillä kehosi, eli muun muassa luut, lihakset ja kudokset, koostuvat siitä mitä suuhusi laitat. Ei siis ole aivan yhdentekevää mitä syöt. Jokainen ruokailukerta antaa tärkeitä rakennuspalikoita keholle.

Kehittelin sinulle tähän juttuun pari herkullista proteiinipitoista aamiaisvaihtoehtoa.

4 syytä syödä aamupala:

  • Aloittamalla aamu ravinteikkaalla aamupalalla ja syömällä tasaisesti päivän aikana, saavutat todennäköisesti riittävän määrän keholle elintärkeitä vitamiineja, kuituja, mineraaleja ja antioksidantteja
  • Kun syöt säännöllisesti verensokeritasosi eivät romahda etkä näin ollen myöskään ahmi kerralla liian suuria määriä. Tämä helpottaa muun muassa painonhallinnassa
  • Aivosi tarvitsevat energiaa. Kun syöt aamupalan, saat energiaa heti aamusta ja olet todennäköisesti virkeämpi ja vastaanottavaisempi heti aamusta
  • Saat kulutettua aamulla syömäsi energiamäärän todennäköisesti paremmin päivän aikana kuin syömällä ison määrän kerralla juuri ennen nukkumaan menoa

 

RAIKAS PINAATTIMUNAKAS, SAKSANPÄHKINÖITÄ JA MUSTIKOITA

 

Aamiainen sisältää keskimäärin:

447 kcal

28g proteiinia

10g hiilihydraatteja

31g rasvaa

5 g kuituja

 

NÄITÄ AINEITA TARVITSET

  • 3 luomu kananmunaa
  • 3 rkl vettä
  • Noin 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • Kaksi isoa kourallista tuoretta pinaattia
  • Pari ruokalusikallista fetajuustoa
  • Ripaus suolaa
  • 100 g mustikoita
  • Pieni kourallinen saksanpähkinöitä

 

* Silppua tuore inkivääri ja paloittele fetajuusto. Kuumenna paistinpannu. Riko kananmunat astiaan ja lisää vesi, vatkaa munakasmassa sekaisin haarukkaa apuna käyttäen.

* Lorauta kuumalle paistinpannulle öljyä ja kääntele silputtu inkivääri sekä pinaatinlehdet kevyesti öljyssätilkassa.

* Lisää joukkoon vatkatut kananmunat. Anna seoksen jähmettyä kuumalla pannulla, siten että reunat alkavat hyytyä. Laske tämän jälkeen lämpötilaa ja anna munakkaan tekeytyä matalalla lämmöllä valmiiksi.

* Lisää hyytyneen munakkaan päälle fetajuustopalat ja taita valmis munakas lautaselle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nauti aamiainen saksanpähkinöiden sekä marjojen kera.

 

KAURA-BANAANIPANNUKAKKU TUOREILLA MARJOILLA

 

Aamiainen sisältää keskimäärin

467 kcal

28g proteiinia

41 g hiilihydraatteja

19 g rasvaa

8 g kuituja

 

NÄITÄ AINEITA TARVITSET:

  • 3 luomu kananmunaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • Puolikas banaani
  • 1,5 dl tuoreita marjoja

 

* Laita paistinpannu kuumentumaan

*Sekoita yhteen kananmunat, kaurahiutaleet, vesitilkka sekä mausteet haarukkaa apuna käyttäen

* Kaada seos kuumalle pannulle ja viipaloi banaani pannukakkutaikinan päälle

* Anna pannukakun hyytyä hieman reunoilta ja laske tämän jälkeen lämpötilaa. Käännä hyytynyt pannukakku ja paista myös toinen puoli. Nauti tuoreiden marjojen kera.

 

Teksti ja reseptit Hanna-Leena Turpeinen

Kuvat Petri Mast

print
Previous post
Kehonhuollon uudet tuulet - Lumi Yoga Wheel -joogapyörä
Next post
Creative Outlier Sports - kuulokkeet, jotka ylittävät odotuksesi

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

Back
SHARE

4 syytä syödä aamupalaa – 2 herkullista reseptiä!